Sposób przygotowania

Awokado myjemy i obieramy. Wycinamy pestkę i kroimy na 4. Wrzucamy do miski. Cebulkę siekamy bardzo drobno (może być podsmażona). Słonecznik uprażony dodajemy do awokado i cebuli. Czosnek drobno siekamy. Polewamy olejem. Dodajemy kilka kropel soku z cytryny. Tofu kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do reszty składników. Miksujemy blenderem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Blenderem miksujemy wszystko na jednolitą masę. Nie trzeba dokładnie, wtedy widać kawałki awokado.

Komentarze

  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    fajne :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !