Sposób przygotowania

Brokuła podzielić na różyczki i ugotować al dente. Odcedzić i ostudzić.
Kiełbasę pokroić w paski, usmażyć na suchej patelni.
Cebulę pokroić w piórka i dodać do kiełbasy - podsmażyć i podlać wodą.
Dodać pastę pomidorową oraz sos myśliwski rozpuszczony w niewielkiej ilości wody.
Zagotować, stale mieszając - doprawić płynną przyprawą do zup, wyciśniętym czosnkiem, pieprzem i jarzynką.
Dodać różyczki brokuła i poddusić przez kilka minut.

Podawać z ryżem, kaszą, makaronem lub plackami ziemniaczanymi.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pychota
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Coś innego, ale efekt smaczny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    super
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    można podac do makaronu ? pewnie tak
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Oczywiście - jak widać na środkowym zdjęciu ;) Chociaż może nie był to klasyczny makaron...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Smaczny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !