Sposób przygotowania

Cukinię przekrajamy na pół i łyżeczką wydrążamy środek , nasiona wyrzucamy ,a miąższ dodamy potem do farszu .
Pieczarki kroimy na małe kawałki i podsmażamy na oliwie , dodajemy cebulę , szynkę i pod koniec miąższ cukinii , doprawiamy do smaku .
Gotowym farszem faszerujemy nasze cukiniowe łódeczki .
Tera zrobimy sos beszamelowy , na patelnię dajemy ok 1 łyżki margaryny , jak się rozpuści to wsypujemy mąkę i robimy zasmażkę , po zrumienieniu dolewamy mleka aż uzyskamy pożądaną konsystencję , pod koniec wrzucamy straty ser i pietruszkę oraz doprawiamy nasz sos , polewamy nasze łódeczki i do piekarnika na 15 min
Składniki sa na jedną porcję oczywiscie mozna to sobie pozmieniać według uznania , ja robię zazwyczaj na oko wszytsko

Komentarze

  • 1
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    Muszę wypróbować.
  • 1
    original
    Opublikowano

    motylwe

    myślę że dobrze smakuje
  • 8
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    Danie jest pyszne i wbrew wyglądowi bardzo lekkie ;)cukinia się nie wysusza w piekarniku bo jest po kołderką :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania84

    a czy cukinia nie będzie twarda? nie trzeba jej wcześniej podgotować chwilkę?
  • 8
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nie , spokojnie zmięknie podczas pieczenia bo to miękkie warzywo :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    bardzo apetycznie wygląda,na pewno pysznie smakuje:)
  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    pyszności
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    musze ją zrobic :D !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !