Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cukinia podpieżynką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
pieczarki 3 szt
cebula czerwona 1 szt
szynka parmeńska 3 plastry
sos beszamelowy
mleko
mąka
margaryna
pietruszka nać
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
pieprz
ser chedder

Przepis i sposób przygotowania na: cukinia podpieżynką

Cukinię przekrajamy na pół i łyżeczką wydrążamy środek , nasiona wyrzucamy ,a miąższ dodamy potem do farszu .
Pieczarki kroimy na małe kawałki i podsmażamy na oliwie , dodajemy cebulę , szynkę i pod koniec miąższ cukinii , doprawiamy do smaku .
Gotowym farszem faszerujemy nasze cukiniowe łódeczki .
Tera zrobimy sos beszamelowy , na patelnię dajemy ok 1 łyżki margaryny , jak się rozpuści to wsypujemy mąkę i robimy zasmażkę , po zrumienieniu dolewamy mleka aż uzyskamy pożądaną konsystencję , pod koniec wrzucamy straty ser i pietruszkę oraz doprawiamy nasz sos , polewamy nasze łódeczki i do piekarnika na 15 min
Składniki sa na jedną porcję oczywiscie mozna to sobie pozmieniać według uznania , ja robię zazwyczaj na oko wszytsko

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madziela 08.11.2014 12:54
musze ją zrobic :D !
Hanna5 18.09.2012 19:50
pyszności
barbara11561 30.05.2012 15:14
bardzo apetycznie wygląda,na pewno pysznie smakuje:)
Anna133 04.04.2012 08:40
nie , spokojnie zmięknie podczas pieczenia bo to miękkie warzywo :)
Ania84 03.04.2012 22:26
a czy cukinia nie będzie twarda? nie trzeba jej wcześniej podgotować chwilkę?
Anna133 03.04.2012 22:07
Danie jest pyszne i wbrew wyglądowi bardzo lekkie ;)cukinia się nie wysusza w piekarniku bo jest po kołderką :)
motylwe 31.03.2012 14:05
myślę że dobrze smakuje
Katarzyna87 31.03.2012 11:11
Muszę wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak