Sposób przygotowania

Jabłka obieramy,pozbywamy się nasion i trzemy na grubej tarce. Smażymy na oleju -jabłka wymieszane z cynamonem i 2łyżkami cukru. Odkładamy do ostudzenia.
Ciasto: mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia,wbijamy oddzielone żółtka,pół szklanki cukru i miękką margarynę. Zagniatamy jednolite ciasto i dzielimy je na dwie części.Wkładamy do zamrażarki na ok.godzinę.
Po tym czasie trzemy jedną część ciasta na grubym tarle na spód natłuszczonej formy,nakładamy podsmażone jabłka.
Piana: białka ubijamy na sztywno z szczyptą soli i pół szklanki cukru,na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną. Pianę wylewamy na jabłka równomiernie ją rozkładając po całej formie. Na pianę trzemy druga część ciasta i pieczemy w 180 st przez około 40minut. Pyszne polecam!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    ale ślicznie wygląda, pewnie pyszna :-)
  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    Mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ooooo moje smaki aż ślinka cieknie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !