Sposób przygotowania

Wszystkie płynne składniki wlać na patelnię, dodać utarty imbir oraz ząbki czosnku pokrojone w plasterki.
Gotować na średnim ogniu, aż odparuje i zgęstnieje.
Gotowy sos przecedzić przez gęste sitko, aby oddzielić czosnek i zdrewniałe wióry z imbiru.

Stosować jako marynatę do mięs i ryb, a także jako sos do polania szaszłyków, ryby lub mięsa z grilla.

Komentarze

  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !