Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekka Zupa Rosołowa z Pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 1,5 litra
masło 2 łyżki
ryż 1 szklanka
pieczarki 500 gram
cebula 1 spora
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
marchew 1 szt
pietruszka 1 korzeń
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Lekka Zupa Rosołowa z Pieczarkami

Rosół wlać do garnka i postawić na ogniu. Obraną marchew ,pietruszkę zetrzeć na tarce i dodać do rosołu. Oczyszczone pieczarki zetrzeć na dużych oczkach i przesmażyć na maśle. Grzyby i obraną cebulę dodać do rosołu .Ryż opłukać i dodać do zupy.Zupę doprawić Kucharkiem i gotować na małym ogniu przez ok. 20-25 minut. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 13.09.2012 18:58
zupka w sam raz dla mojego męża
Magda60 21.06.2012 21:42
super
PaniMISIOWA 20.05.2012 09:55
tak jeszcze nie próbowałam
Ada-Gaba 19.04.2012 08:54
smaczna
Katarzyna59 16.04.2012 09:37
pycha
Anulka75
Anulka75 31.03.2012 18:53
smaczna
smakowita 30.03.2012 21:32
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak