Sposób przygotowania

Do misy wlać oliwę ,miód ,dodać zmiażdżony czosnek, rozmaryn , pokrojony na mniejsze kawałki ananas ,imbir i resztę przypraw oprócz soli . Kawałki ananasa lekko rozgnieść ,aby puściły sok. Umyte, osuszone udźce z kurczaka posolić i włożyć do marynaty. Kawałki mięsa dokładnie wymieszać z marynatą i odstawić na ok. godzinę do lodówki. Mięso ,kawałki ananasa ułożyć na ruszcie i wstawić pod rozgrzany grill w piekarniku. Klapę od piekarnika zostawiamy lekko uchyloną i pieczemy 10-15 minut z każdej strony. Kurczak musi się zrumienić z obu stron .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pysznie wygląda :-)
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    kurczaka bardzo lubię , a ten ładnie wygląda
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    apetyczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    apetyczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    supcio
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    uwielbiam takie mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaDD

    świetne danie
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    smaczne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !