Sposób przygotowania

Mięso kroimy w kostkę niezbyt dużą, przyprawiamy (sól, pieprz, papryka), dodajemy olej i odstawiamy, aby mięso nieco się zamarynowało. Następnie mięso smażymy. Mięso przekładamy na talerz. Na patelni smażymy cebulkę ( 2 sztuki) pokrojoną w sporą kostkę, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, na koniec dodajemy pokrojoną w sporą kostkę czerwoną paprykę i papryczkę chili pokrojoną drobniutko i smażymy. Dodajemy mięso i całość podlewamy około 1,5 szklanki bulionu, dusimy. Po 10 minutach dodajemy przecier pomidorowy, 1 ząbek czosnku, przyprawy i dusimy do miękkości mięsa. Jeśli sos jest za gęsty to dodajemy jeszcze bulionu.

Ziemniaki na placki ścieramy na tarce o dużych oczkach,1 cebulę również ścieramy, ale na papkę. Dodajemy jajko, mąkę, sól, pieprz, majeranek, łyżeczkę przyprawy typu jarzynka i zmiażdżony 1 ząbek czosnku dokładnie mieszamy. Na dużej patelni (średnica ok. 30 cm) smażymy duże placki na całej patelni na złoty rumiany kolor.

Na tak usmażony placek na połowę wykładamy sos gulaszowy i składamy na pół. Polewamy gęstą kwaśną śmietaną i przyozdabiamy koperkiem. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    smakowite danie
  • 3
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    Fajny przepis bo szybki
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    oj chętnie bym zjadła takiego placuszka
  • 0
    original
    Opublikowano

    mufinka79

    Tak szybki i bardzo smaczny, chyba znowu zrobię :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    smakowity przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    wspaniałe i pożywne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    bardzo dobry:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    JOANNA16

    mniam mniam, pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !