Sposób przygotowania

2 szklanki mąki, 1 szklanki mleka i 1 szklanki wody mineralnej, 2 jaja, szczypta soli plus 1 łyżka oleju miksujemy razem na gładką masę, odstawiamy na około 30 minut, następnie smażymy cienkie placki naleśnikowe na patelni wysmarowanej lekko tłuszczem. W garnku roztapiamy 2 łyżki masła, wrzucamy szpinak i dusimy aż wyparuje woda, a szpinak będzie już gotowy. Następnie dodajemy zmiażdżony czosnek, i rozkruszoną fetę. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej świeżo startej. Naleśniki smarujemy farszem i zwijamy, układamy w naczyniu żaroodpornym lub do zapiekania. Przygotowujemy sos: masło rozpuszczamy, dodajemy mąkę i smażymy na jasną zasmażkę. Rondelek zdejmujemy z ognia i nie przerywając mieszania dolewamy mleko 2 szklanki tak by nie powstały grudki, tylko gładka masa. Gotujemy chwilkę a następnie doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Do sosu dodajemy starty żółty ser. Tak powstałym sosem zalewamy naleśniki. Zapiekamy w 180 °C przez około 30 minut. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kamila/kami007

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    na pewno są super
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    mniam, mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    uwielbiam to nadzienie, robię identyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !