Sposób przygotowania

ciąg dalszy składników do sosu :
1 łyżeczka papryka ostra

Pomidory , paprykę umyć ,pokroić i włożyć do garnka.Wlać ok. pół szklanki wody i dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. pół godzinki. Warzywa zmiksować ,przetrzeć przez sito ,dodać przyprawy i gotować na małym ogniu przez kolejne pół godziny . Sos musi zgęstnieć . Rybę pokroić w słupki ,posolić ,popieprzyć i obtoczyć w mace. Potem moczyć w rozkłóconym jajku i tartej bułce wymieszanej z skórką cytrynową. Kawałki ryby usmażyć w głębokim tłuszczu na rumiany kolor. Frytki osączyć na papierowym ręczniku i podawać z sosem.

Komentarze

  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Pyszna przekąska.
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ja tak robię łososia albo karpia :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    ciekawy pomysł z tą rybą
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    as28

    fajna rybka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !