Sposób przygotowania

Karkówkę pokroić na kotlety i delikatnie każdy kotlet rozbić pięścią. Kotlety skropić wódką i oliwą .Potem mięso posolić i natrzeć przyprawą do karkówki. Kotlety odstawić do lodówki na minimum jedną godzinę.Można je smażyć na grillu ,ale ja smażyłam te kotlety na żeliwnej dość mocno rozgrzanej patelni . Chodzi o to, aby za długo ich nie smażyć lecz szybko i na rumiano z obu stron. Takie mięsko super smakuje z frytkami i ulubiona surówką.

Komentarze

  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    wygląda przepysznie :)
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    pysznie wygląda
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    rzeczywiście soczysty!
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    oj tak, to jest obiad w sam raz dla mnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !