Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i grzybami
1/2 kg kapusty kiszonej,
20 dag pieczarek,
duża cebula,
łyżka przyprawy maggie,
sól, pieprz,
liść laurowy,
1 kulka ziela angielskiego.
1. Z mąki, wody, mleka i żółtek zrobić ciasto naleśnikowe. Białka ubić z cukrem, delikatnie połączyć z ciastem naleśnikowym. Smażyć na oleju cienkie naleśniki.
2. Kapustę dobrze odcisnąć, poszatkować ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem ziela i liścia laurowego. Grzyby oczyścić, cebulę obrać, wszystko pokroić w kostkę i podmsażyć na oleju. Dodać do kapusty. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz maggie. Na każdy naleśnik nakładać trochę farszu, założyć jak kopertę. Smażyć z obu stron na złoty kolor.