Sposób przygotowania

Farsz:
1/2 kg kapusty kiszonej,
20 dag pieczarek,
duża cebula,
łyżka przyprawy maggie,
sól, pieprz,
liść laurowy,
1 kulka ziela angielskiego.

1. Z mąki, wody, mleka i żółtek zrobić ciasto naleśnikowe. Białka ubić z cukrem, delikatnie połączyć z ciastem naleśnikowym. Smażyć na oleju cienkie naleśniki.

2. Kapustę dobrze odcisnąć, poszatkować ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem ziela i liścia laurowego. Grzyby oczyścić, cebulę obrać, wszystko pokroić w kostkę i podmsażyć na oleju. Dodać do kapusty. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz maggie. Na każdy naleśnik nakładać trochę farszu, założyć jak kopertę. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    iziona

    Ostatnio też takie robiłam, ale teraz też z ochotą bym zjadła :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Agata B

    uwielbiam :)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Uwielbiam takie krokiety!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo ładnie wyglądają, do tego są smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    dawno już nie jadłam, a Twoje prezentują się smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !