Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z kapustą i grzybami

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
mleko 1/2 szkl
woda gazowana 1/2 szkl
jajko 4 szt
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z kapustą i grzybami

Farsz:
1/2 kg kapusty kiszonej,
20 dag pieczarek,
duża cebula,
łyżka przyprawy maggie,
sól, pieprz,
liść laurowy,
1 kulka ziela angielskiego.

1. Z mąki, wody, mleka i żółtek zrobić ciasto naleśnikowe. Białka ubić z cukrem, delikatnie połączyć z ciastem naleśnikowym. Smażyć na oleju cienkie naleśniki.

2. Kapustę dobrze odcisnąć, poszatkować ugotować w niewielkiej ilości wody z dodatkiem ziela i liścia laurowego. Grzyby oczyścić, cebulę obrać, wszystko pokroić w kostkę i podmsażyć na oleju. Dodać do kapusty. Doprawić do smaku solą i pieprzem oraz maggie. Na każdy naleśnik nakładać trochę farszu, założyć jak kopertę. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 29.07.2013 23:43
dawno już nie jadłam, a Twoje prezentują się smacznie
caralajna 07.05.2013 06:47
bardzo ładnie wyglądają, do tego są smaczne
emeslive 18.04.2012 21:41
Uwielbiam takie krokiety!
Agata B 30.03.2012 20:08
uwielbiam :)))
iziona 30.03.2012 19:46
Ostatnio też takie robiłam, ale teraz też z ochotą bym zjadła :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak