Sposób przygotowania

grzyby jeśli mamy suszone to namoczyć we wrzątku a jeśli świeże to oczyścić i umyć drobno pokroić,czosnek obrać i przecisnąć przez praskę utrzeć go z solą,pieprzem i majerankiem,mięso umyć osuszyć i natrzeć przygotowaną mieszanką z ziół następnie obsmażyć mięso z każdej strony na oleju,podlać bulionem obłożyć pokrojoną w piórka cebulą wstawić do piekarnika na 180st.i piec godzinę co jakiś czas podlać mięso sosem wytworzonym podczas pieczenia,grzyby suszone ugotować w wodzie której się moczyły i drobno pokroić,sos od pieczenia mięsa zlać dodać wodę z gotowania grzybów oraz grzyby zagotować przyprawić do smaku solą i pieprzem zagęścić mąką rozrobioną z odrobiną wody,pieczeń podawać z sosem pokrojoną w plastry z ziemniakami z wody i jarzynką z buraczków.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    lubię takie mięsko
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja też tylko gdzie te borowiki na zdjęciu?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    fajny przepis, ale zrobiłabym z grzybami świeżymi lub mrożonymi, nie suszonymi, bo one maja inny smak jednak.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    niesamowity obiadek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    coś dla mnie,pycha !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !