Sposób przygotowania

mięso umyć osuszyć,sól,pieprz i rozmaryn wymieszać ze sobą i natrzeć przygotowaną mieszanką mięso zawinąć w folię i odstawić najlepiej na noc do lodówki następnego dnia stopić tłuszcz w brytfannie włożyć mięso i obsmażyć na rumiano z każdej strony,zmniejszyć ogień podlać bulionem lub wywarem przykryć i dusić ok.1,5godz.co jakiś czas obracając mięso ,po tym czasie zlać sos dolać do sosu wino zagotować i doprawić do smaku,podawać przygotowaną pieczeń z sosem i warzywami ugotowanymi na parze.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Ależ to musi smakować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    pyszne i aromatyczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !