Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa po Węgiersku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa zwyczajna 1 laska
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól szczypta
pieprz szczypta
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa po Węgiersku

Lakę kiełbasy pokroić na 3 centymetrowe odcinki a następnie przekroić każdy kawałem wzdłuż. Do miseczki wbić 2 jajka , przyprawić sola , pieprzem i roztrzepać . Kiełbasę zamoczyć najpierw w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej . Kiełbaski wyłożyć na rozgrzaną patelnie z oliwą i smażyć aż się zrumienią , następnie wyjąc je na talerzyk i polać sosem pomidorowym . Lub jak kto lubi musztarda .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.07.2012 17:53
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak