Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z brukselki i groszku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 150 g
woda 100 ml
groszek konserwowy 1 puszka
natka pietruszki
sól szczypta
pieprz szczypta
śmietana 20 ml
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z brukselki i groszku

Brukselkę wsypać do osolonej wody i gotować aż będzie miękka , w tym czasie groszek odsączyć z zalewy , natkę pietruszki umyć i posiekać by były 3 łyżki . 100 ml wody zagotować dodając kostkę bulionową , do smaku sól i pieprz . Gdy brukselka się ugotuję włożyć ją do blendera , dosypać groszek i zmiksować na gładką masę , masę wylać do wody z bulionem dodać śmietanę i natkę pietruszki .Gotować jeszcze chwilę i przelać do misek .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.07.2012 19:25
super.
ttrytka 30.03.2012 22:41
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak