Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smażony ryż z mięsem z indyka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 paczka
cebula 1
papryczka chili 1
ząbki czosnku 2
wino czerwone wytrawne 2 łyzki
oliwa
sól szczypta
pieprz szczypta
natka pietruszki
indyk 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Smażony ryż z mięsem z indyka

Do garnka z osoloną wodą wrzucić ryż i gotować aż będzie miękki w tym czasie mięso z indyka umyć i pokroić w kostkę wrzucić do miski , dodać obraną i drobno posiekaną cebulę , posiekaną drobno papryczkę chili , posiekane drobno ząbki czosnku , wszystko wrzucić na patelnie smażyć mieszając około 5 minut a następnie wrzucić ugotowany i odsączony z wody ryż , dolać wino , przyprawić pieprzem i solą . Wszystko dobrze mieszać aż mięso się zrumieni . Następnie wyjąć na talerz i udekorować natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 22.07.2012 19:27
Znakomitość.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak