Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso wolowe a la zrazy smażone

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 300 g
papryka czerwona 1
ogórki kiszone 5 ogórków
sól szczypta
pieprz szczypta
oliwa
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso wolowe a la zrazy smażone

Mięso wołowe dobrze umyć i pokroić na paski o długości 4 cm . Paprykę umyć , wydrążyć pestki , i pokroić na długie cienkie paski, ogórki kiszone pokroić na pół ,. I na brzegu paska mięsa ułożyć pół ogórka i kawałki papryki , a następnie zawinąć i owiązać nicią bawełnianą a następnie wrzucić na rozgrzana patelnie z oliwą . Smażyć aż mięso będzie mocno rumiano i miękkie . Następnie wyjąc i udekorować natką pietruszki .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.07.2012 17:36
Zgadzam się z przedmówcami.
ewka1978 03.05.2012 19:37
świetny przepis
ronald88 07.04.2012 17:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak