Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić , umyć , pokroić drobno i wrzucić na patelnie , przyprawić solą i pieprzem , smażyć aż się zrumienia . W tym czasie Ziemniaki obrać , umyć i przetrzeć przez tarkę o małych oczkach , do miski , wsypać mąkę , wbić jajko , cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę dodać do miski .dodać także usmażone pieczarki wszystko dobrze wymieszać . Następnie wylewać po 3 stołowe łyżki ciasta na patelnię tak by powstały placki. Placki piec z dwóch stron na złoty kolor . Wyjąc na talerz i można polać np sosem pieczarkowym .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Mniam, mniam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !