Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowo-paprykowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryki czerwone 2
papryka zielona 1
pomidory bez skórki 2
sól szczypta
pieprz szczypta
świeży koper 2 łyżki
jogurt naturalny 20 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowo-paprykowy

Papryki i pomidory dobrze umyć , z papryk wydrążyć pestki i pokroić na 4 części . Pomidory mieć najlepiej obrane by nie czuć skórki .I pokroić na pół . Następnie wrzucić wszystko do blendera , przyprawić solą i pieprzem ,dodać drobno posiekanego koperku , , wlać śmietanki i wszystko zmiksować na gładką masę . Sos wylać do np kieliszków lub specjalnych pojemników dla sosów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.07.2012 17:41
Robię taki sos.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak