Sposób przygotowania

Do miski wsypujemy make , zalewamy ciepłym mlekiem , wbijamy 2 jajka , dodajemy pół łyżeczki soli i szczyptę cukru waniliowego . Wszystko dobrze mieszamy na jednolitą płynna masę . Następnie po ćwierć szklanki masy wylewamy na rozgrzana patelnie z łyżeczka wlanej oliwy i smażymy z dwóch stron aż się zrumienia Jabłka myjemy obieramy i trzemy na tarce lub miksujemy w blenderze na mus . Dodajemy cynamon i mieszamy . Farsz wykładamy na brzeg naleśników i dobrze zawijamy . Można polać naleśniki sosem np .jabłkowym

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    tez tak robię, tylka jabłka przesmażam z cukrem
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !