Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 1 szklanka
mięso mielone 1/2 kg
kapusta kiszona 30 dag
olej roślinny 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z mięsem mielonym

Ziemniaki ugotować i ugnieść na jednolitą masę. Przełożyć do miski. Wyrównać masę ziemniaczaną. Podzielić na 4 części. Wyciągnąć jedną część i na jej miejsce wsypać mąkę. Posolić, popieprzyć i dodać oliwy. Wyrobić ciasto. Nie wyrabiać za długo, bo będą za twarde. Wyłożyć na stolnicę. Uformować wałki i kroić kopytka. Ugotować w osolonej wodzie. Mięso mielone usmażyć razem z posiekaną cebulą. Kapustę kiszoną pokroić, dodać posiekanej cebulki, kminku, oliwy z oliwek. Kopytka na talerzu posypać usmażonym mięsem mielonym i podawać z kapustą kiszoną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 03.04.2012 09:15
mój mąż się ucieszy :D bo on lubi takie rzeczy
EWI 03.04.2012 09:13
ciekawy pomysł, chyba też spróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak