Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować i ugnieść na jednolitą masę. Przełożyć do miski. Wyrównać masę ziemniaczaną. Podzielić na 4 części. Wyciągnąć jedną część i na jej miejsce wsypać mąkę. Posolić, popieprzyć i dodać oliwy. Wyrobić ciasto. Nie wyrabiać za długo, bo będą za twarde. Wyłożyć na stolnicę. Uformować wałki i kroić kopytka. Ugotować w osolonej wodzie. Mięso mielone usmażyć razem z posiekaną cebulą. Kapustę kiszoną pokroić, dodać posiekanej cebulki, kminku, oliwy z oliwek. Kopytka na talerzu posypać usmażonym mięsem mielonym i podawać z kapustą kiszoną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    ciekawy pomysł, chyba też spróbuję :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    mój mąż się ucieszy :D bo on lubi takie rzeczy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !