Sposób przygotowania

Rybę bardzo drobno miksujemy w rozdrabniaczu. Bułkę namoczoną wcześniej w mleku odciskamy i dodajemy do ryby. Drobno mielmy. Dodajemy 1 jajko i masło. Doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, wtedy łatwiej wyjmiemy pasztet po upieczeniu. Zapiekamy w 190 około 30 minut. Po upieczeniu wyjmujemy do ostudzenia. Pozostałe jajka gotujemy na twardo i kroimy w plasterki, które układamy na pasztecie. Dekorujemy rzeżuchą. Bulion podgrzewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę. Tężejącą żelatyną zalewamy pasztet i odstawiamy do lodówki na 3 godziny.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Nigdy nie robiłam pasztetu na bazie ryby... A chętnie wypróbuję :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    rewelacja... :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    O kurka! :D jak w smaku? może infantylne pytanie ale czy dalej utrzymuje się intensywny zapach ryby w gotowym pasztecie?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    jak dla mnie w smaku rewelacja, zapach ryby jest prawie nie wyczuwalny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !