Sposób przygotowania

W ciepłym mleku rozpuścić drożdże, margarynę stopić i przestudzić. Mąkę przesiać i wymieszać z cukrem, dodać do niej płynny tłuszcz, olej, jajka i mleko z drożdżami, zarobić ciasto( ja miesza je łyżką starając się wtłoczyć w nie sporo powietrza, ciasto jest luźne jak na drożdżowe) na koniec dodać migdały i tylko delikatnie wymieszać, aby połączyły się z ciastem, wyrobione ciasto odstawić na minimum 2 godz do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto wyłożyć do natłuszczonej formy, ułożyć na nim owoce i posypać kruszonką jeszcze raz odstawić do wyrośnięcia. Piec w temp. 180st do 35 min. Kruszonka: Margarynę posiekać z cukrem, dodać do niej mąkę i migdały, rozcierać do momentu uzyskania kruszonki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Pięknie wygląda.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    smacznie wygląda ...:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    uwielbiam wypieki drożdżowe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    iście królewskie śniadanko:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !