Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z groszkiem konserwowym

mic
2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 25 dag
groszek konserwowy 1/2 puszki
czosnek 3 ząbki
sól, pieprz do smaku
cebula 1/2 sztuki
ser żółty do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z groszkiem konserwowym

Mięso mielone płuczemy i wyciskamy. Dodajemy do niego wyciśniętą, namoczoną bułkę tartą, jajka. dodajemy drobniutko pokrojoną cebulke i czosnek, sól, pieprz- wedle uznania.Dodajemy groszek i dodajemy do pozostałych składników wszytsko ze sobą ugniatamy . formujemy kotlety. i kotleciki obtaczamy w bułce tartej. smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obywu stron na rumiany kolor. Dodatkowo mozna kawałeczek sera położyc na kotlecika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 27.07.2013 09:28
Ciekawy pomysł :)
TEtalicha 13.07.2013 18:24
Moje smaki.
Botwinka 24.01.2013 11:40
muszę takie zrobić
Łukasz15 19.09.2012 11:47
fajny pomysł
Papryczka 30.06.2012 23:23
fajna odmiana
Angelika10 10.04.2012 00:18
super
cooleczka 02.04.2012 17:31
fajna odmiana tradycyjnych mielonych :)
rutynka 31.03.2012 13:21
mm pycha
Sroczka 31.03.2012 10:50
Moje smaki. Lubię takie kotleciki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak