Sposób przygotowania

Umyte grzyby wrzucamy do garnka.Zalewamy 4 szklankami wody, solimy 1 łyżką soli i dolewamy parę łyżek octu.Mieszamy.Gotujemy. Gdy zacznie zbierać się pielinka, zbieramy to i wylewamy. Całość gotowania nie powinna przekroczyć 15-20 minut. Następnie odcedzamy grzyby.Gotowe grzyby wkładamy do wcześniej wyparzonych słoików na wysokość 3/4 i zalewamy gorącą zalewą.Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy.Zakręcamy.Pasteryzujemy 30-40 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Też co roku, w sezonie grzybowym je robię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !