Sposób przygotowania

Jabłka myjemy, dokładnie obieramy .usuwamy gniazda nasienne i kroimy na niewielkie kawałeczki. Przygotowane owoce wrzucamy do dużego garnka, do którego dodać jedno opakowanie żelfixu (dżemixu). Całość mieszamy od czasu do czasu i zagotować. Wciąż mieszając, gotować owoce jeszcze przez 3 minuty, po czym dodać cukier i całość również dokładnie wymieszać i pogotować około 3 minut. Następnie wlewać dżem do przygotowanych słoiczków i po dokładnym zakręceniu, odwrócić je do góry dnem, na ręczniku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Też go robię na zimę i jest pyszny.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    uwielbiam taki dżem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    zrobię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !