Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przepis na dżem jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier drobny 350 gram
żelfix 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: przepis na dżem jabłkowy

Jabłka myjemy, dokładnie obieramy .usuwamy gniazda nasienne i kroimy na niewielkie kawałeczki. Przygotowane owoce wrzucamy do dużego garnka, do którego dodać jedno opakowanie żelfixu (dżemixu). Całość mieszamy od czasu do czasu i zagotować. Wciąż mieszając, gotować owoce jeszcze przez 3 minuty, po czym dodać cukier i całość również dokładnie wymieszać i pogotować około 3 minut. Następnie wlewać dżem do przygotowanych słoiczków i po dokładnym zakręceniu, odwrócić je do góry dnem, na ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 11.08.2012 19:35
zrobię
mela25 09.06.2012 06:11
uwielbiam taki dżem
gusia1000 16.05.2012 22:49
Też go robię na zimę i jest pyszny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak