Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przepis na dżem truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 2 kg
cukier drobny 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: przepis na dżem truskawkowy

Dorodne owoce szypułkujemy i myjemy.Następnie przerzucamy do garnka i zalewamy niewielką ilością wody.Całość gotujemy godzinę.Gdy odparują to obsypujemy je cukrem i delikatnie mieszamy.Gotujemy ponownie na wolnym ogniu aż do uzyskania pożądanej konsystencji.Gotowy dżem przelewamy do wyparzonych wcześniej słoików i zakręcamy.Kładziemy do góry dnem.Przykrywamy ściereczką do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 24.05.2012 09:03
świetny
gusia1000 16.05.2012 22:48
Też ten dzem robię na zimę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak