Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy jedną szklankę octu, sześć szklanek wody, sześć łyżek cukru i jedną płaską łyżkę soli.Całość gotujemy.Słoik wyparzamy.Ogórki myjemy, obieramy. Następnie kroimy jeden ogórek na cztery części.Do wyparzonego słoika wrzucamy listek laurowy, ziele angielskie, chrzan, gorczyce,czosnek,koper.Ogórki ułożyć w słoju ciasno ,poziomo jeden koło drugiego.Zalewamy zalewą.Wkładamy do garnka w ciepłej wodzie.Pasteryzujemy 3-4 minuty.Wyjmujemy słoiki i układamy górą do dołu..

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Też je robię na zimę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !