Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przepis na ogórki kiszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki świeże 10 sztuk
Koperek suszony Prymat 1 sztuka
czosnek 2 sztuki
sól do smaku 1 łyżeczka
chrzan świeży 1 sztuka
ziele angielskie 1 sztuka
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: przepis na ogórki kiszone

Dokładnie wyparzamy słoik w którym mają być warzywa wekowane.Ogórki bardzo dokładnie myjemy, korzeń chrzanu wraz z czosnkiem myjemy i obieramy.Na dno słoika wkładamy bardzo ciasno pionowo ogórki.Pomiędzy ogórki wkładamy korzeń chrzanu i wrzucamy ząbek czosnku wraz zielem angielskim i pieprzem.Na wierzch układamy gałązkę kopru.Ogórki zalewamy wrzącą wodą z solą.Dokładnie zakręcamy.Wekujemy w zimnym pomieszczeniu np.piwnicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.05.2012 16:21
Skorzystam z przepisu przy robieniu w tym roku ogórków na zimę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak