Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piekielna zupa

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
przyprawy
makaron
bulion
śmietana 12-procentowa 2 (do gotowania)

Przepis i sposób przygotowania na: Piekielna zupa

Do garka wlewamy litr wody i rozpuszczamy 2 buliony wołowe. Warzywa kroimy w kostkę i wrzucamy do wywaru. Do zeszklonej cebuli z papryką dodajemy pomidory z puszki i wrzucamy do bulionu. W małym kubeczku mieszamy 3 łyżki koncentratu, 2 łyżki piekielnie ostrego sosu – MAD DOG red hot,i 2 łyżki śmietany mieszamy i rozgnieciony ząbek czosnku - wrzucamy do naszego piekielnego garka. Wszystko to gotujemy z przyprawami, aby nasza zupa pomidorowa była bardzo aromatyczna. Kiedy wszystko zaczyna bulgotać, możemy tylko się domyślać, co dzieje się w środku, zupę odstawiamy na pół godziny, aby smak był jeszcze bardziej piekielny. Podajemy ją piekielnie gorącą z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 20.04.2012 21:55
gotowałam dzis i miałam rację piekielna
kasiaw 01.04.2012 15:31
smakuje tak jak się zwie
Wiesława2 31.03.2012 14:28
ognista

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak