Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z fasolką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół drobiowy 2 litry
marchewki 2 duże sztuki
pietruszka korzeń 1 sztuka
por 1/2 małej sztuki
buraczki cwikłowe 70-80 dkg
ziemniaki 60 dkg
fasolka biała konserwowa 1 puszka
ocet 1 łyżka
cukier 2 łyżki
pieprz do smaku
przyprawa uniwersalna wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z fasolką

Kroki postępowania

1
Buraczki ugotować w wodzie do miękkości, przestudzić, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 1 - Barszcz czerwony z fasolką foto
2
Marchewki i pietruszkę obrać, pokroić w półplasterki. Por przekroić wzdłuż na pół, a następnie pokroić w plasterki. Rosół zagotować, wrzucić do niego marchewki, pietruszkę i por, gotować ok. 10 minut.
Krok 2 - Barszcz czerwony z fasolką foto
3
Ziemniaki obrać, pokroić w niezbyt dużą kostkę, dodać do zupy. Gotować, aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 3 - Barszcz czerwony z fasolką foto
4
Dodać fasolkę razem z zalewą, pieprz, cukier i ocet, wymieszać. Na końcu dodać tarte buraczki i ponownie zagotować.
Krok 4 - Barszcz czerwony z fasolką foto
5
Doprawić do smaku przyprawą uniwersalną.
Krok 5 - Barszcz czerwony z fasolką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 02.04.2012 10:44
super
BernadettaP 02.04.2012 09:43
Świetna zupka :)!
Weronika_eM 01.04.2012 22:45
pyszna zupka
stokrotka 31.03.2012 10:14
mniam...
agnieszka137 30.03.2012 23:22
super, uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak