Sposób przygotowania

1. Ryż gotujemy na sypko. Papryczkę chilli oraz czosnek bardzo drobno siekamy i rozcieramy z solą na pastę.
2. Na patelni o grubym dnie lub w woku rozgrzewamy olej i przez 5 minut smażymy marchewkę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy drobno poszatkowaną kapustę pekińską oraz pastę z czosnku i chilli i smażymy przez minutę. Dodajemy ryż, zmniejszamy ogień i smażymy przez minutę.
3. Jajka roztrzepujemy po czym wolno i cienkim strumieniem wlewamy je do smażonego ryżu. Podczas wlewania jajek ryż trzeba cały czas intensywnie mieszać. Na koniec dodajemy posiekaną cebulę dymkę, mrożony groszek i sos sojowy. Cały czas mieszając podgrzewamy wszystko od 3 do 4 minut aż groszek będzie ciepły.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Bardzo kolorowe i apetycznie wyglądające danie:) zjadłabym z miłą chęcią;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Agata B

    wygląda bardzo smakowicie!!! :)))
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    uwielbiam takie dania;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smacznie i kolorowo
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    fajne, chyba zrobie;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    smaczne i zdrowe:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jolanta14

    pycha:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    lubię takie kolorowe potrawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    bardzo w moim guście a groszek był obgotowany przed zamrożeniem?
  • 1
    original
    Opublikowano

    dagmara020

    coś pysznego:) często robię ryż z warzywami:)
  • 0
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !