Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z budyniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bydyń smietankowy 1 sztuka
mąka 4 szklanki
cukier 1 1/3 szklanki
masło 20 dag
jajko 2 sztuki
proszek do pieczenia 4 łyzeczki
kakao 2-3 łyżeczki
mleko 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z budyniem

Budyń skaldniki:
1 budyń waniliowy
mleko 1/2 litra
cukier 2 łyzeczki
masło 1 łyżeczka

Budyń przygotowuwujemy zgodnie zpzrepisem na opakowaniu.

Ciasto ba babeczki: MAsło wrzucamy do garnuszka, rozpuszczamy je na ogniu. Do rozpuszczonego masła dodajemy jajkoa, proszek do pieczenia, kakao, cukier, mleko 2 szklanki i mąkę- czyli pozostałe skladniki opróćzbudyniu wymienionego w skladnikach do przepisu. Wszystko ze soba miksujemy.


Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 200 stopni. Musimy miec naszykowane papilotki papierowe, silikonowe itp. Jakie kto ma;) Nastepnie wypełniamy je masą tak 1/2 makxymalnie. Wykaldamy łyżeczkę budyniu i nastepnie polewamy masa babeczkowa by budyń został przykryty .
Pieczemy przez okres około 20 minut tak średnio. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 11.04.2012 12:48
jejku muszą być znakomite!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak