Sposób przygotowania

1. Ze zmiażdżonego czosnku, ostrej papryki, słodkiej papryki, pieprzu, tymianku, ziela angielskiego, octu, syropu klonowego, oleju i soli robimy marynatę. Nogi kurczaka dokładnie myjemy, wycieramy do sucha a następnie dokładnie nacieramy marynatą. Szczelnie zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na 12 godzin.
2. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem wkładamy zamarynowane nogi i pieczemy 30 - 40 minut. W trakcie pieczenia polewamy mięso wytopionym tłuszczem.

Komentarze

  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    też takiego robię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna43

    zdecydowanie coś dla mnie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    tomosatomos

    uwielbiam
  • 3
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    wygląda rewelacyjnie i wierze, że też tak smakuje :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Pięknie się prezentują. Lubię jak skórka jest tak ładnie przyrumieniona.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    wygląda smakowicie
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    Muszę zrobić, mąż będzie zachwycony:):)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    mniam kurczaczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Wygląda bardzo apetycznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    świetny przepis
  • 1
    20151106_180026
    Opublikowano

    Konczi

    apetycznie wygląda!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !