Sposób przygotowania

Dużą świeżą marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce najlepiej plastikowej. Ziemniaki należy obrać, umyć i pokroić w kosteczki. Nastawić duży garnek, wrzucić kość ze schabu i zalać ok.2,5 litrami zimnej wody.Gotować na średnim ogniu najlepiej pod przykryciem.Gdy się ugotuje- przecedzić. Do tego samego garnka wrzucić ziemniaki, marchew i zalać gorącym wywarem ze schabu. Posolić, popieprzyć,pomagować do smaku. Gotować do miękkości warzyw.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mz00ms

    troszkę intrygujące
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    rewelacyjny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobra i tylko taką na wiosnę robić.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    2,5 litra wody i tylko jedna marchewka? To co to za zupa marchewkowa? I w końcu ma być schab, czy kości od schabu, bo to bardzo duża różnica?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !