Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1/2 opakowania
przyprawa do grzańca 1 łyżeczka
jabłko kwaśne 1 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki z jabłkiem

Ciasto kroimy na prostokąty. jabłka myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy na kawałki dbając, żeby nie zostawić gniazda. Ciasto smarujemy cienką warstwą dżemu różanego (wystarczy niewielka ilość, ponieważ jest bardzo aromatyczny). Kładziemy na wierzch jabłka i zawijamy jak koperty. Wstawiamy do piekarnika według opakowania ciasta francuskiego i pieczemy na złoty kolor. Prosty i szybki deser.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 25.04.2012 21:11
fajne, uwielbiam ciasto francuskie;)
Amellia 03.04.2012 09:35
mmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak