Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski oliwkowy z chili

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 1,5 szkl.
oliwki zielone 15 szt.
oliwki czarne 10 szt.
pieprz i cukier
Chili suszone mielone
Chili marynowane kilka szt.
Szczypiorek cienki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski oliwkowy z chili

Majonez zmiksować z oliwkami osączonymi z zalewy.
Doprawić pieprzem, suszonym chili oraz cukrem.
Dodać pokrojone marynowane chili i ponownie zmiksować na sos.
Posiekać szczypiorek i dodać do sosu.
Gotowy sos przełożyć do słoika i wstawić do lodówki - można przechować 3-4 dni ze względu na surowy szczypiorek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna152 20.04.2012 12:49
świetny ten sos, muszę spróbować
Habibi 31.03.2012 01:02
*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)
ronald88 30.03.2012 13:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak