Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane jajka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1/2 puszki
por 1 sztuka
jajko 5 sztuk
majonez wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
żółty ser starty 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane jajka

Tuńczyka osączyć z zalewy, por oczyścić, umyć i drobno posiekać. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, przekroić na połowy, wyjąć żółtka. Tuńczyka połączyć ze serem i porem, doprawić do smaku. Można dodać część rozdrobnionych żółtek. Dodać majonez by połączyć składniki. Przygotowanym farszem napełniać połówki jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 24.06.2012 15:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak