Sposób przygotowania

Ugotować gęstą kaszkę na mleku,ostudzić.Wsypać cukier i wymieszać. Masło utrzeć,aby było gładkie i puszyste.Dodawać po łyżce kaszki i ucierać. Jeśli ktoś lubi dodać olejku zapachowego. Można dodać kakao lub dać kakao do połowy i przełożyć ciasto raz kremem jasnym a raz ciemnym (ale wtedy trzeba zrobić więcej). Smacznego życzę.

Komentarze

  • 2
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Uniwersalna masa, do wielu ciast.
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    masę grysikową to pamiętam z dzieciństwa - moja Babcia taką robiła....
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    dobra
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Masa jest smaczna i pasuje do wszystkiego! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    prosta i smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !