Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące racuszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 łyżki
jajko 1 sztuka
mleko ok. 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1/2 opakowania
olej do smażenia
ryż ugotowany 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące racuszki

Do ryżu dodać mąkę, jajko, mleko, cukier waniliowy i wymieszać, można dosłodzić cukrem. Ciasto powinno mieć zwięzła konsystencję. Na patelni rozgrzać olej, nabierać łyżką ciasto, lekko rozpłaszczać na patelni i smażyć racuszki z obydwóch stron na rumiano.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 10.01.2013 20:15
super
daria2911 30.03.2012 11:20
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak