Sposób przygotowania

Do większego garnka z woda wkładamy liść laurowy ,kawałek wędzonego boczku ,marchewkę i pietruszkę .Gotujemy ok 15 min .W osobnym garnku gotujemy dobrze umyte nie obrane z skórki buraczki ,gotujemy do miękkości .Pod koniec gotowania wyciskamy pół cytryny . Taki wywar przelewamy do garnka z wędzonką .Doprawiamy przyprawą uniwersalną Dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki . Jednego buraka ścieramy na tarce i dodajemy do zupy .Bób gotujemy osobno do miękkości w wodzie z dodatkiem łyżki oliwy i przyprawy uniwersalnej . Gdy barszcz będzie ugotowany dodajemy do niego wyciśnięty czosnek ,pieprz do smaku .Dodałam również troszkę cukru do przełamania smaku .Zagotowujemy barszczyk i zaciągamy śmietaną .Na sam koniec dodajemy wcześniej ugotowany bób .Mieszamy /\

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    polecam
  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    Apetyczne zdjęcie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !