Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem z kopru włoskiego

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koper włoski 1 szt
bulion warzywny 750 ml
oliwa 1,5 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
sos sojowy kilka kropel
grzanki kilka szt
wino białe wytrawne 1/4 szklanka
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem z kopru włoskiego

Ugotować bulion warzywny.Cebulę drobno posiekać, fenkuł pokroić w kostkę.
Na oliwie lekko zrumienić posiekaną cebulę , dodać koper zalać winem i dusić do odparowania alkoholu. Połączyć warzywa z bulionem i gotować jeszcze przez chwilę.Po lekkim przestudzeniu zmiksować zupę, doprawić do smaku solą, pieprzem .Posypać obficie zielonym koprem,startym serem i podawać z grzankami posypanymi nasionami kopru włoskiego. Dodać do smaku kilka kropli sosu sojowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 12.11.2012 22:01
wygląda baardzo apetycznie
eeee 26.06.2012 12:19
Piękne smaczne :)
cooleczka 03.04.2012 22:42
jaki intensywny kolor :)
Justyna Jussstiii 30.03.2012 09:26
super
Justyna Jussstiii 30.03.2012 09:26
super
caralajna 30.03.2012 07:03
doskonała

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak