Sposób przygotowania

Małą tortownicę posmarować tłuszczem i posypać mąką.

Wymieszać razem wszystkie suche składniki i przesiać je.
Osobno wymieszać mokre składniki.
Do miski z suchymi produktami wlać mokre i wymieszać dokładnie.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec 35-40minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe jak smakuje bez jajek ciasto...
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>*** Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi pomysłami i przepisami na bardzo zróżnicowane potrawy :) *** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    ciekawe czy wyrośnie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ciekawy przepis ,muszę spróbować
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Smakuje podobnie do Murzynka, wyrasta (dzięki sodzie) bez problemu :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    A_gucha

    świetne, nie sądziłam, ze da sie zrobić jakieś ciasto bez jajek i białka...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    to nic nowego http://www.doradcasmaku.pl/przepis/64125/ciasto-bez-jajek.html ciasto bez jajek robię od lat i nigdy nie zdarzyło się żeby nie wyrosło i jest bardzo smaczne.
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Ja to ciasto robię wiele lat, a sam pomysł został zaczerpnięty dawno temu z jakiegoś angielskiego programu TV i zmodyfikowany co do ilości cukru, oleju oraz kakao. Pochodzę z rodziny alergików, więc czasami trzeba niektóre składniki wycofać z diety...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pysznie wygląda :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    apetyczne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    A_gucha

    czy ocet winny jest niezbędny? a może da się go czymś zastąpic?
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Ja dodaję ocet jabłkowy, ale z powodzeniem może to być sok z cytryny - on powoduje spulchnienie ciasta, co zwykle dają jajka ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !