Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier jajeczny

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 5
cukier 25 dkg
mleko 150 ml
spirytus 250 dkg
winiak 250 dkg
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Likier jajeczny

Mleko zagotować, ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę., którą należy rozprowadzić ostudzonym mlekiem i zlać do dużej butelki. Dodać spirytus oraz winiak i dokładnie wymieszać. Używać po 3-5 dniach.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 25.02.2011 14:12
smaczny ale za dużo nie mozna go wypić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak