Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajeczno - łososiowe kąski z musztardą z curry

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 90 g
świeży szczypiorek 1 pęczek
majonez 2 łyżki
musztarda z curry 2 łyżeczki
jajko 2 szt
pieprz czarny do smaku
pieczywo razowe 6 kromek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajeczno - łososiowe kąski z musztardą z curry

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i miksujemy w rozdrabniaczu razem z wędzonym łososiem i szczypiorkiem. Dodajemy majonez i musztardę i dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pastę przekładamy do szprycy. Kieliszkiem lub foremką wykrajamy z kromek chleba małe kółka. Chlebowe kółeczka zapiekamy w tosterze i układamy na talerzyku. Na każdym kółku nakładamy szprycą porcję pasty i dekorujemy szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzejek malutki 06.03.2013 12:59
losos to je to
MagdaXXX 02.04.2012 17:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak