Sposób przygotowania

Do tortownicy wkładamy gotowy okrągły biszkoptowiec..w między czasie do miszeczki wrzucamy 4 budynie truskawkowe i zalewamy 5-8 łyżkami mleka.Dokładnie mieszamy.1 litr mleka gotujemy i gdy zacznie wrzeć wylewamy rozdrobniony budyń.Słodzimy 3 łyżki i mieszamy aż do uzyskania gęstej konsystencji.Gdy ostygnie i będzie ciepły ( nie gorący) wylewamy całość do tortownicy i rozsmarowujemy.Na wierzch psikamy gotowym już sprayem śmietankowym tworząc ala różyczki.Na sam koniec tort obtaczamy umoczonymi troszkę długimi ciastkami biszkoptowymi.Chłodzimy w lodówce ok3-4 godziny.Jeśli mamy mrożone truskawki,można dodać na wierzch tortu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Joanna46

    Pysznie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    A skąd wziąć takie urocze ozdoby?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Jest śliczny.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !