Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort śmietankowo-budyniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopty okrągłe 1 sztuka
mleko ciepłe 1 l
krem do tortów śmietankowy 250 ml
budyń waniliowy 4 opakowania
biszkopty podłużne 12 sztuk
cukier drobny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: tort śmietankowo-budyniowy

Do tortownicy wkładamy gotowy okrągły biszkoptowiec..w między czasie do miszeczki wrzucamy 4 budynie truskawkowe i zalewamy 5-8 łyżkami mleka.Dokładnie mieszamy.1 litr mleka gotujemy i gdy zacznie wrzeć wylewamy rozdrobniony budyń.Słodzimy 3 łyżki i mieszamy aż do uzyskania gęstej konsystencji.Gdy ostygnie i będzie ciepły ( nie gorący) wylewamy całość do tortownicy i rozsmarowujemy.Na wierzch psikamy gotowym już sprayem śmietankowym tworząc ala różyczki.Na sam koniec tort obtaczamy umoczonymi troszkę długimi ciastkami biszkoptowymi.Chłodzimy w lodówce ok3-4 godziny.Jeśli mamy mrożone truskawki,można dodać na wierzch tortu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.05.2012 16:19
Jest śliczny.
parysek10 05.04.2012 21:24
A skąd wziąć takie urocze ozdoby?
Joanna46 30.03.2012 14:42
Pysznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak