Sposób przygotowania

0,5 margaryny,1 szklanka wody zagotować,1 szklanka mąki wymieszać na ogniu,odstawić i wystudzić,dodać 5 całych jajek,łyżeczkę proszku i wymieszać,podzielić na 2 częśći in upiec 2 ciasta.
KREM:
Z 0,5 mleka odlać trochę,wsypać 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki pszennej,resztę mleka zagotować i ugotować z tego budyń,wystudzić. Ciasto posmarować masą i przykryć 2 warstwa

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pycha:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    znakomite jest to ciasto
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ciasto wyszło ładnie,ale przepis pisany na kolanie. Jeśli ktoś chciałby zrobić to pewnie potrzebowałby czas i temperaturę pieczenia. Poza tym w opisie kremu nie ma ani deka cukru czy tłuszczu albo żółtek.Czyli jest pół szklanki mleka z mąką.Nawet nie wiadomo jaka ilość której mąki idzie do ciasta a jaka do kremu. Wychodzi na to że szklanka mąki ziemniaczanej ma być do ciasta a 2 łyżki mąki pszennej do kremu, bo ziemniaczanej już nie wystarczy sądząc po ilości ze składników. A ile tego kremu wyszło z połowy szklanki mleka.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    ewa nie wiem o co chodzi,tak piecze tez moja mama wiec przepis jest dobry.
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Katarzyno, czyli do kremu nie dodajecie cukru? I na całe ciasto wystarcza kremu z połowy szklanki mleka?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna56

    Jezu faktycznie Ewa pomyłka to przepis na 1/2. I zapomniałam napisać ze trzeba dodać cukier,margaryne. Zmienie po świętach
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kbj31

    super uwilbiam karpatke
  • 1
    original
    Opublikowano

    AURELKA

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !